Nagovor režiserja predstave “Umor v dvorcu Haversham”, Chrisa Beana:

“Dame in gospodje dober večer in dobrodošli na premieri predstave »Umor v dvorcu Haversham« v izvedbi dramskega društva Fakultete za strojništvo. Dovolite mi, da se najprej predstavim. Sem Kristjan Grah, režiser in bi vas rad osebno pozdravil, saj gre za moj režijski debut in prvo premiero, odkar sem umetniški vodja društva.

Najprej naj se opravičim tudi vsem, ki ste bili vključeni v zmedo pri prodaji kart. Vseeno upam, da vseh 367, ki vas je to doletelo ne boste preveč razočarani in boste uživali v naši kriminalki prav tako, kot bi uživali pri ogledu muzikala Vesna.

Zelo smo ponosni, da bomo odigrali to predstavo, ker se bo prvič v zgodovini društva zgodilo, da smo uspeli najti besedilo, ki popolnoma ustreza številu naših članov. Če sem iskren, je pomanjkanje igralcev že predstavljalo oviro pri minulih produkcijah, kot recimo pri lanski postavitvi Čehova – »Dve sestri«, pri otroški klasiki Sneguljčica in trije palčki, ter seveda pri našem poletnem muzikalu Cvet v jeseni.

Sedaj pa smo končno uspeli na oder postaviti besedilo takšno, kot je napisano in zasedba je nepredstavljivo izvrstna. Prepričan sem, da se spomnite naših problemov z zasedbo. Seveda se navezujem na predlansko produkcijo predstave »Romeo in Julio«.

Kakorkoli, nazaj k naši predstavi, za katero sem prepričan, da bo najboljša do sedaj. Dame in gospodje, prosim za en velik aplavz. »Umor v dvorcu Hamersham«, kriminalki, v kateri poskušamo odkriti, kdo je umoril lastnika dvorca Haversham, Charlesa Havershama. Je bil tudi tokrat kriv butler? Njegova zaročenka? Njegov brat? Njegov najboljši prijatelj?”

 

Vloge:
Inšpektor Carter – Kristjan Grah
Charles Haversham – Jon Golob
Thomas Colleymore – Robert Pipan
Perkins – Denis Mazi
Florence Colleymore – Sandra Čarman
Cecil Haversham – Maks Jurgec
Vrtnar Arthur – Maks Jurgec

Ustvarjalci:
Zgodba – Susie H.K. Brideswell
Producent – Kristjan Grah
Režiser – Kristjan Grah
Scenograf – Kristjan Grah
Kostumograf – Kristjan Grah
Rekviziter – Kristjan Grah
Odnosi z javnostmi – Kristjan Grah
Dramaturgija – Kristjan Grah
Lektor – Kristjan Grah
Koreograf – Kristjan Grah
Koreograf mečevanja – Kristjan Grah

Tehnika:
Vodja predstave – Ana Stražar
Operater luči in zvoka – Tone Štefuc