Člani dramskega krožka Fakultete za strojništvo

Kristjan Grah
Režiser in inšpektor Carter

Kris je novoizvoljeni vodja dramskega krožka in ima največ zaslug, da je predstava prišla v slovenska gledališča. Pri produkciji predstave je sodeloval kot lektor, lektor narečij, korekgra, koreograf za mečevanje, izbral je igralce in oblikoval kostume.  Igra pa tudi glavno vlogo. Aja, pa tudi režiral je celotno predstavo.

Ko ne igra, Kris piše poezijo, romane in bere klasično literaturo. Poznan je tudi po svojem dobrodelnem udejstvovanju. Fakulteta bi se rada zahvalila Krisu za njegovo strast in napor pri pripravi predstave.

 

 

 

Jon Golob
Charles Haversham


Jon je na fakulteti znan kot odličen športnik in fotomodel, zato je z navdušenjem združil svoje znanje in lastnosti v predstavi “Umor v dvorcu Haversham”. Igra mu ni tuja, saj je že s petimi leti odlično odigral vlogo v drami lokalnega gledališča “Žrtev”, v drami “Tek v Kresni noči” pa je blestel kot kolesar, ki dveh urah, kot traja predstava, prekolesari po odru razdaljo 50km. Ne smemo pa pozabiti lika, ki ga je razvil za melodramo “Maratonec”, kjer je v 4 urni predstavi na ordu pretekel celotno razdaljo maratona.

 

 

 

Robert Pipan
Thomas Colleymoore

 

Robert je član dramskega krožka fakultete že 5 let, čeprav je šele v 3. letniku. Za svojo igro uporablja metodo Stanislavsky-ja. To se je poznalo pri mnogih vlogah, ki jih je odlično interpretiral: Poškodovani konj v drami “Črni lepotec”, Skinhead št. 2. v akciji “Jeklena žica”, Vladimir v “Čakajoč Godota”, Gordnjavko v “Sneguljčica in trije plečati moški” in mnogih drugih delih.

Njegovo naslednja vloga bo vloga Godota v nadaljevanju Beckettovega klasičnega romana, ki ga je napisal kar sam.

 

 

 

 

Denis Mazi
Perkins

Potem, ko ni uspel priti v ekipo za nogomet, za rokomet, za odbojko in za košarko, se je Denis pridružil dramskemu krožku. Denis sicer ne živi v mestu, na fakulteto se vsak dan vozi s kmetije svojih staršev. Upa, da bo v krožku spoznal prijatelje. Dosedaj je nastopil v eni predstavi in sicer leta 2005 kot pastir v igri “Kristusovo rojstvo”.

 

 

 

 


Sandra Čarman
Florence Colleymoore

 

Sandra se z igranjem ukvarja že od svojih rosnih let, saj je med nosečnostjo njena mama nastopila kot Marija v “Rojstvu Kristusa”. Nastopila je kot Virginija v drami “Kdo se boji Virginije Wolf” in kot krava v otroški predstavi “Jakec in fižolček”. Znana pa je postala leta 1998, ko je osvojila naslov Miss Picerije Pečarič. V prostem času si rada privošči kozarec vina Rioja in prebira knjigo Jeremyja Irvina: Moj boj z lepoto.

 

 


Maks Jurgec
Cecil Haversham

Maks je bruc na fakulteti. Je velik privrženec filmov, nejbolj mu je všeč film “Legenda o Baggerju Vancu”, ki ga je videl 27-krat. To je maksovo prvo sodelovanje v predstavi dramskega krožka. Veseli se nastopa na premieri, ne glede na to, da je dal večino denarja, ki ga je prejel iz zapuščine za to, da je lahko krožek predstavo postavil na odrske deske.

 

 

 

 

 

Ana Stražar
Vodja predstave

Pravi stric, oziroma teta iz ozadja. Ana je naredila načrte, zgradila, obarvala, pripravila kostume, in rekvizite za prav vse predstave dramskega krožka. Njeno predano delo je ključ do uspeha predstav krožka. Po tej predstavi se bo posvetila novim izzivom v Mladinskem gledališču.

 

 

 

 

 

 

Tone Štefuc
Operater luči in zvoka

Tone je z veseljem sprejel priložnost, da soustvarja gledališko predstavo. Sodeluje predsvem zato, ker bo s tem pridobil dodatne točke pri izpitu za elektrotehniko na fakulteti. Ko ga opšravi bo zaključil s sodelovanjem. Trevor pravi, da je njegov veseli in prijazen karakter razlog njegovega uspeha. Igra v bandu Ameba, datum njihovega naslednjega nastopa lahko najdete na @GreNarobe.