Matej Zemljič – Maks

Matej Zemljič je rojen leta 1995 v Ljubljani. Diplomiral je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Kot gost igra v Mestnem gledališču ljubljanskem. Poleg gledališča je veliko dejaven tudi na filmu. Leta 2018 je na  Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel nagrado Vesna za najboljšo glavno moško vlogo v filmu Posledice. 

 

 

 

Mario Dragojević – Denis

Mario Dragojević je po več kot desetih letih delovanja v Šentjakobskem gledališču, kjer je med drugim prejel tudi Severjevo nagrado, leta 2014 pričel študij Dramske igre na AGRFT. Že med študijem je sodeloval s SNG Drama Ljubljana, Mestnim gledališčem Ljubljanskim in Lutkovnim gledališčem Ljubljana. Leta 2018 je diplomiral v letniku Januša Kice in Borisa Ostana, ter se vpisal v Magisterski program Umetniške besede.

Luka Cimprič – Robert

Luka Cimprič diplomirani slovenski igralec. Drugi najbolj znan slovenski vratar in igral v drugem najbolj gledanem filmu vseh časov Gremo mi po svoje.

Prve korake na odru je naredil v Šentjakobskem gledališču. Igral je v več kot 30 profesionalnih predstavah. Igral je v: gledališču Koper, SLG Celje, SSG Trst, Pg Kranj, SNG Nova Gorica, SNG Drama Ljubljana. Trenutno član Koperskega gledališča. Igral je v celovečernih filmih: Prehod, Izlet, Gremo mi po svoje 1 in 2, Avtošola in Cankar. Igral v serijah: Za zadnjim vogalom, Moji tvoji najini, Brat bratu brat in Nova dvajseta.

Oskar Kranjc – Tone

Rojen 1987 v Mariboru. Diplomiral je iz dramske igre na Ljubljanski AGRFT. Igral na več odrih Slovenije, med njimi SLG Celje, MG Ptuj, UL TALIA… širši javnosti se je predstavil kot lik Milivoja E. Glojeka v humoristični seriji Trdoglavci. Veseli, ga delo z otroci, zato svoje znanje rad predaja mlajšim generacijam, v katerih tli iskrica ljubezni do gledališča.

 

 

 

Klara Kastelec    -Ana

Klara. Je. Igralka. Magistrica dramske igre. Slečena v rumeno. Občasno se (pre)obleče v pevko Oljo. Voditeljico Frido. Tekačico in metalko kopja Dano. Kravico Petulo. Pomorščakinjo Conseil. Antigonino sestro Ismeno. Plezalko Pavlo. Basistko Koro. Mamo žabo Sofijo. Stevardeso Milo … In kadar se ne preoblači za oder, se oblači v vse tiste barve vmes, ki še čakajo, da bodo skočile na oder. V španske besede. Krošnje dreves. Drn in strn. Kavo in vonj po njej. Črke in pesmi. Barvice in svinčnike. Jezike in jezikanja. Knjige pod odejo in kakavom nad njo. Kuhalnice in žlice. Objektive in motive. Potepanja in potovanja. Morje in daljne dežele. Sonce in metafore v oblakih. (Ne)rojstnodnevna ušpičenja in presenečenja. Sladoled in prijatelje. Načrte in odskočne deske. Skrivnosti, kolesa in veter v laseh … Ko gre vse narobe, pa na pomoč pokliče Piko Nogavičko in Medveda Puja, zamiži in izdahne: »Mene ni!«

Robert Korošec  – Kris

Robert je svojo igralsko pot začel že v gledališki šoli Prve gimnazije Maribor. Nato se je vpisal na AGRFT, kjer je tudi leta 2013 diplomiral ter leta 2017 še magistriral iz smeri Dramska igra. Po Akademiji je projektno sodeloval z vodilnimi gledališči našega prostora kot so Mini teater, Glej, SNG Drama Ljubljana, Mestno gledališče ljubljansko. Preizkusil se je tudi v muzikalu Vesna v produkciji TMK in za Planet TV v priljubljeni slovenski seriji Ena žlahtna štorija. Kot samozaposlen v kulturi deluje od leta 2015.

 

Dominik Vodopivec – Jon

Študent dramske igre na AGRFT Ljubljana, že pred Akademijo je sodeloval v SNG Nova Gorica, leta 2010 zaigral v vlogi glavnega junaka Pavleka v televizijskem celovečercu Črni bratje. Izkazal se je tudi v nadaljevanki Ena žlahtna štorija kot mlad Bonifacij. Včasih ga lahko opazimo muzikalu  Vesna, kjer vskakuje v vlogo Sama. Vprostem času se ukvarja s pisanjem besedil in poezijo za katero je bil večkrat nagrajen, izdani ima pa tudi že dve pesniški zbirki.

 

Sara Gorše – Sandra

Sara Gorše je mlada magistrirana dramska igralka, ki je odraščala v Novem mestu. Tam je svojo umetniško pot začela v okviru Akademije Anton Podbevšek Teatra pod vodstvom priznanega režiserja, pisatelja in scenarista Nejca Gazvode, sedaj pa se po končani AGRFT v Ljubljani kot samozaposlena v kulturi že 3 leta ukvarja z ustvarjanjem na odru, pred kamero in za njo. Njeno prvo veliko televizijsko vlogo smo lahko spremljali v popularni seriji Reka ljubezni, gledali pa smo jo lahko tudi kot Ofelijo v Hamletu na tržaškem odru. Zelo rada pa se izraža tudi preko glasbe, zato vsako leto kot pevka sodeluje na MGL koncertih. V komediji Predstava, ki gre narobe jo boste lahko videli včasih kot Ano, včasih kot Sandro.

Eva Stražar – Ana

Eva Stražar je rojena leta 1995 v Kopru. Po opravljeni dramsko-gledališki gimnaziji v Novi Gorici je izobrazbo nadaljevala na smeri Dramska igra na AGRFT, pod mentorstvom Borisa Ostana, Vita Tauferja in kasneje tudi Janusza Kice. Od leta 2016 kot Anica nastopa v predstavi Anica in grozovitež. Nastopila je v vlogi Verene v nagrajenem celovečercu Jana Cvitkovića Družinica (2017) ter v vlogi Dahlie v muzikalu Orlando v Mestnem gledališču ljubljanskem. Trenutno nastopa v avtorskem projektu po motivih kratkih zgodb Raymonda Carverja, O čem govorimo, ko govorimo o ljubezni na malem odru SNG Drama in nadaljuje študij dramske igre na magistrski stopnji. Rada piše in poje.

 

 

Vid Klemenc