V “Predstavi, ki gre narobe” se dramsko društvo Fakultete za strojništvo loti njihove največje in najzahtevnejše gledališke produkcije dosedaj: kriminalke angleškega tipa Kdo je morilec? v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie, z naslovom »Umor v dvorcu Haversham«. A predstava jim nikakor ne »steče«. Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrnejo dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno. Vse gre namreč narobe – igralci uporabijo napačne rekvizite, če pa že uporabijo prave, jim ti razpadejo, scenski elementi se nikakor ne obnašajo tako, kot bi se morali, še kulise pričnejo razpadati. V dveh urah neprestanega smeha občinstvo spremlja zasedbo, ki trmasto poskuša, ne glede na vse težave, čimbolj točno in resno izpeljati predstavo. Kljub temu, da se jim onesvesti glavna igralka, da se nekam izgubi scenarij, da z zidu padejo vsi scenski elementi in da se igralci spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo). Vse to dogajanje več kot upraviči sloves te trenutno najzabavnejše in najuspešnejše komedije na svetu. Gre za klasičen skrivnostni umor, ki ga je potrebno razrešiti… in skrivnost je, ali bodo igralci sploh uspeli pripeljati predstavo do konca.
Komedija zmešnjav ima za seboj že 5 let zmede na West Endu in 3 leta napak na Broadwayu, produkcijo pa so priredili tudi za odre številnih svetovnih prestolnic, kot so: Pariz, Rim, Budimpešta, Tokio in Istanbul.

TMK d.o.o.
v sodelovanju z Mischief Worldwide Ltd. predstavlja produkcijo “The Mischief Theatre”

Predstava, ki gre narobe

(izvirnik: The Play That Goes Wrong)

Igrajo:

Matej Zemljič – Maks
Sara Gorše – Sandra
Mario Dragojević – Denis
Luka Cimprič – Robert
Oskar Kranjc – Tone
Klara Kastelec – Ana
Robert Korošec – Kristjan
Dominik Vodopivec – Jon
Eva Stražar – Ana, Sandra
Vid Klemenc – Robert, Tone, Jon

Kreativna ekipa:

Avtorji: Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields

Prevod: Jure Ivanušič in Gorazd Slak

Scenograf izvirnika – Nigel Hook
Oblikovalec luči izvirnika – Ric Mountjoy
Kostumograf izvirnika- Roberto Surace
Koreograf dvoboja izvirnika – Dave Hearn
Izvirna glasba – Rob Falconer
Režiser izvirnika – Mark Bell

Režija – Jure Ivanušič
Kostumografija – Vesna Mirtelj
Maska – Nataša Castaldi
Izdelava scene – Scenart d.o.o.
Oblikovanje luči – David Andrej Francky, DAF lightning
Vodja predstave – Tina Muc, Katja Muc
Scenska mojstra – Slaviša Jović, Klemen Kuhar
Oblikovanje zvoka – Mark Slak
Producent – Gorazd Slak

Fotografije – Jernej Prelac

 

Agent avtorjev predstave Henrya Lewisa, Jonathana Sayera in Henrya Shieldsa je Nicki Stoddart, United Agents, nstoddart@unitedagents.co.uk

 “The Play that Goes Wrong” je bila premierno uprizorjena v produkciji “Mischief Theatre”, z naslovom “The Murder Before Christmas”, 4.12.2012 v gledališču “Old Red Lion Theatre” v Londonu.

Predstava “The Play that Goes Wrong” je bila prenešena v ” The Duchess Theatre” v Londonskem West Endu septembra 2014. Producenta izvirne predstave sta Kenny Wax Ltd in Stage Presence Ltd